Wat is een Reiki Behandeling

Reiki

Misschien heb je er al eens van gehoord of meegemaakt en lijkt het je helemaal geweldig om (weer) eens mee te maken? Of misschien klinkt het allemaal een beetje zweverig in de oren en lijkt het je maar raar. Het kan allemaal en ik begrijp beide kanten.

Het klinkt ook apart een behandeling geven op basis van energie en daarna nog beter in je lijf zitten ook. Eigenlijk is het mooiste van Reiki: Reiki helpt je lichaam om zichzelf te herstellen. Niet door middel van pillen of iets dergelijks maar “gewoon” door je eigen energie kanalen weer goed te laten doorstromen. Maar let op: Reiki is geen geneesmiddel en stelt geen diagnose. Voor medicijnen en diagnoses ga je naar de arts die daartoe is bevoegd. Reiki werkt ondersteunend maar vervangt NOOIT een behandeling van een arts.

Maar wat is Reiki dan?

Heel kort door de bocht gezegd: ik maak gebruik van de energie die bij iedereen door het lichaam stroomt. Hieronder net even wat meer uitleg:

Reiki betekent universele levensenergie. Rei staat voor universeel en Ki staat voor energie. Het is een spirituele alternatieve “geneeswijze”. Als alternatieve “geneeswijze” is Reiki dus gebaseerd op de overdracht van energie. De Reiki behandelaar geeft energie aan de cliënt. De cliënt neemt de energie die hij/zij nodig heeft en de energie verspreidt zich in het lichaam waar het nodig is. De Reiki behandelaar is hierin alleen het kanaal oftewel “het doorgeefluik”. De Reiki behandelaar geeft dus niet zijn/haar energie aan de cliënt. Reiki is een vorm van energieoverdracht naar jezelf en naar anderen.

Met Reiki gebruik je dus de universele energie om alle energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden. In deze energiebanen kunnen blokkeringen ontstaan. Al deze energiebanen zijn met elkaar verbonden, chakra’s noemen we dit. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen. De Reiki behandelaar kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling. Het lichaam van de ontvanger en zijn/haar energiesysteem regelt dit zelf.

Reiki kun je ook vergelijken met WIFI. Je stemt af op het WIFI kanaal van de cliënt waardoor de energie kan stromen.

Wat zijn de effecten van een behandeling?

We noemen er een aantal:

* Reiki ontspant en vermindert stress

* Reiki behandelt de symptomen als ook de oorzaken van klachten

* Reiki brengt je chakra’s weer in balans

* Reiki kan pijn verlichten

* Reiki versterkt onder andere het immuunsysteem

* Reiki zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf “geneest”

* Reiki voert gifstoffen af (daarom moet je na een behandeling ook veel water drinken)

* Reiki bevrijdt je van blokkades en laat onderdrukte gevoelens vrijkomen

* Reiki versterkt je energie om weer positief in het leven te staan

Maar voor wie is dan Reiki?

Reiki is er voor iedereen! Je hoeft echt geen klachten te hebben om een Reiki behandeling te ondergaan. Behoefte om tot jezelf te komen (een moment voor jezelf) is ook een hele mooie reden om eens een Reiki behandeling te ondergaan. Want hoe fijn is het om na een Reiki sessie weer naar buiten te gaan en weer met beide voeten op de aarde te staan en een stuk rustiger in je hoofd, lijf en leden.

Ik word helemaal blij als jij weer in verbinding komt met jezelf, zodat jij de wereld weer aankan.